Behandlinger

All tannbehandling på et sted

Full undersøkelse

Under en undersøkelse sjekkes alle tenner for hull både på røntgenbilder og klinisk, alle gamle fyllingene sjekkes, kjeveledd/bløtvev/slimhinner undersøkes og tannkjøttet undersøkes for lommer og blødning, plakkmengde kontrolleres, marginalt bennivå i kjevekammene vurderes, tennene sjekkes for unormale slitasjer, tannstein og misfarginger renses. Hvor ofte en bør går til undersøkelse bestemmes ut i fra risikovurdering, kosthold, hygiene ol. 

Tannbleking

Tannbleking gjøres etter ønske fra pasient, tennene må ikke ha behandlingstrengene karies før de kan blekes, vi tilbyr ikke klinikkbleking. Det blir fremstilt blekeskinner som pasient får med seg sammen med blekemiddel og instruksjon om bruk. Resultatet kan være uforutsigbar.

Rotfylling

Rotfylling gjøres dersom det er nervebetennelse i en tann som ofte kan være smertefullt. Noen ganger kan tenner være uten symptomer selv med infeksjon. Ubehandlet kan en risikere spredning av infeksjon, abscess(tannbyll), løs tann ol. 

Tann fyllinger

Hull i tenner behandles med fyllinger. Det er viktig at tennene kontrolleres jevnlig slik at hull kan identifiseres før de blir for store/dype og behandles i en tidlig fase. 

Tannimplantat

Tenner som er tapt pga. forskjellige årsaker kan erstattes av implantater. Fordelen med implantatbehandling er at man kan erstatte en tapt tann uten å slipe nabotenner som ved bro behandling.

Krone/bro

Større hull i en tann der en fylling vil kunne ha usikker prognose behandles med krone elle innlegg. 

Bestill time og vi tar hånd om dine tenner!

Ønsker du mer informasjon før du bestiller time kan du enten sende en melding eller ringe og vi vil avklare det du måte lure på!